Ruska crkva pozvala Ujedinjene nacije u pomoć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska crkva pozvala Ujedinjene nacije u pomoć

Ruska pravoslavna crkva pozvala je danas Ujedinjene nacije, lidere Nemačke i Francuske, papu i druge verske lidere da zaštite vernike u Ukrajini od pritiska države na sveštenike koje postavlja ruska patrijaršija, prenosi AP. Ukrajinski pravoslavni sveštenici okupiće se sutra na sastanku na kom se očekuje formiranje nezavisne Ukrajinske crkve, dok su vlasti pojačale pritisak na sveštenike da podrže taj potez. Ukrajinska crkva je vekovima bila deo RPC. RPC je danas saopštila da je...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMATIČAN APEL PATRIJARHA KIRILA UN I SVETSKIM LIDERIMA: Zaštitite vernike i sveštenstvo u Ukrajini od pritiska vlasti!

Izvor: Kurir, 14.Dec.2018

MOSKVA - Ruska pravoslavna crkva pozvala je danas UN, lidere Nemačke i Francuske, papu i druge verske lidere da zaštite vernike u Ukrajini od pritiska države na sveštenike koje postavlja ruska patrijaršija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.