Ruska cevernomorska flota u stanju borbene gotovosti

Izvor: 011vodič.com, 17.Mar.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska cevernomorska flota u stanju borbene gotovosti

Rusija je stavila Severnomorsku flotu u stanje borbene gotovosti.Ukupno sudeluje 38 000 vojnika na različitim manevrima.I to upravo sada,kada se situacija sa zapadom zaoštrava.
Rat u Ukrajini.  Krhko primirje. Povećanje tenzija sa Zapadom. Porošenko želi oružje. Transatlantski „partneri“ im dovlače oružje. Baltičke države i Poljska žele što veće prisustvo NATO snaga. NATO manevri sa istoka vrše pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << na Rusiju. Rusija vežba u slučaju ozbiljne opasnosti.Gde? Na Arktiku!
I koga to čudi?Ko se sme uključiti u ratne „igre“?Da li je Ukrajina kako mnogi citiraju „šahovsko polje“na kome zapad igra svoje prljave igre?Zapad vidi Ukrajinu kao predvorje riznice Rusije.Ali Rusija je preduhitrila zapad.Putinova naredba da severnomorsku flotu stavi u stanje borbene gotovosti je strateški potez.
Nemački Velt je više puta pisao da je zapravo Arktis veoma važna tačka i cilj zapadnih zemalja.Hilari Klinton i ostali visoki američki državnici su izjavili da je „nepravdeno da Rusija sama raspolaže najvećim svetskim bogatstvima“i da se to treba „raspodeliti“.
To je zapravo pozadina konflikta,Ruska prirodna bogatstva.Već danas su vidljivi znaci tog skorog konflikta.Velt je objavio da je“ Norveška izvela vojne vežbe nedaleko od ruske granice,najveće vojne vežbe od 1967 godine.Na vežbi je učestvovalo 5000 vojnika“.Ovde je očigledno da skandinavske zemlje imaju veliki interes u svemu tome.Osim toga primetno je da je Jens Stoltenberg Norvežanin smenio Danca Fog Rasmusena na čelu NATO pakta.
Osim toga tek sad je jasniji angažman Kanade u Ukrajini.Cilj Kanade su takođe prirodna bogatstva Arktika,a u tome je pokazala veliki interes.
Očigledno je da je ukrajinski konflikt zapravo „False-Territory-Action“.Što pre Ukrajina shvati da su oni zapravo u svakom smislu gubitnici-to bolje za njih.
Inače,dugoročno gledajući mira neće biti jer se to suprotstavlja „globalnim interesima“ pojedinih „Ukrajinskih partnera“.
Sanja Kiš
 
 
 
 
The post Ruska cevernomorska flota u stanju borbene gotovosti appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.