Rusija „zna“ ko je naredio teroristički napad na Krimskom mostu – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2023, 15:25

Rusija „zna“ ko je naredio teroristički napad na Krimskom mostu – Kremlj

  Rusija je dosledno radila na povećanju bezbednosnih mera na poluostrvu Krim i nastaviće da ih poboljšava u svetlu najnovijeg terorističkog napada na Krimski most, izjavio je u ponedeljak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Njegovi komentari su usledili nakon što je deo mosta oštećen u ponedeljak ujutru u, kako se veruje, ukrajinskom napadu dronom. Osim što je naneta značajna šteta na delu deonice mosta, u napadu su dve osobe poginule i jedno dete povređeno. Obraćajući se novinarima nakon incidenta, Peskov je istakao da je Moskva uvek naglašavala važnost bezbednosti na mostu, posebno u svetlu povećanog turističkog opterećenja i dugih redova. „Znamo razloge i one iza ovog terorističkog akta. To će zahtevati dalju smirenost i dodatne mere i rad od svih nas. U ovom trenutku nije razgovarano o drugim merama“, izjavio je on. Peskov je takođe naveo da, iako ne može da pruži nikakve konkretne detalje o neposrednom odgovoru Moskve na teroristički napad, konačan odgovor Rusije biće postizanje svih ciljeva vojne operacije u Ukrajini. Zvaničnik je dalje izjavio da je Moskva „veoma svesna podmuklosti kijevskog režima“ i da sve relevantne službe i odeljenja rade na suzbijanju pretnje. „Danas je kijevski režim ubio mladu porodicu“, izjavio je Peskov, napominjući da su roditelji mlade devojke mrtvi, dok je devojčica ranjena. „O tome se mora pričati kako bi svi mogli da čuju. Sve je ovo delo kijevskog režima. Svi ćemo raditi i ostati budni i fokusirani kako bismo osigurali da se ovakve tragedije ne ponove", izjavio je on. Saobraćaj na Krimskom mostu je trenutno zaustavljen, saopštilo je rusko ministarstvo saobraćaja, koje je navelo da, iako je površina puta oštećena, oslonci mosta ostaju netaknuti. Prema rečima Peskova, ruski predsednik Vladimir Putin je već naredio da počnu popravke. Ukrajina je u prošlosti pokušavala da gađa stratešku vezu koja povezuje kopnenu Rusiju i poluostrvo Krim, kaže Kremlj. Prošle nedelje, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Kijev pokušao da udari most raketom, ali nije uspeo da se probije kroz protivvazdušnu odbranu. U oktobru prošle godine, most je oštećen u samoubilačkom bombaškom napadu kamiona, za koji je Moskva izjavila da su ga organizovale ukrajinske obaveštajne službe. Ranije ovog meseca, zamenica ukrajinskog ministra odbrane Ana Maljar potvrdila je ulogu svoje nacije u tom napadu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.