Rusija uvek uzvrati na ukrajinske napade — Putin

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2023, 01:34

Rusija uvek uzvrati na ukrajinske napade — Putin

 
Rusija uvek vojno odgovara na ukrajinske napade, ali retko predstavlja svoju odmazdu kao udarnu vest, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u petak na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF).
„Pogađali smo vojne ciljeve sa oružjem velike preciznosti i dalekog dometa i uspeli smo u tome. Dovoljno je videti uništena skladišta oružja, magacine i kasarne u kojima se nalazi osoblje, uključujući strane plaćenike. Uvek sledi odgovor. Samo izbegavamo da to često predstavljamo kao udarnu vest, ali ova odmazda je osetljiva i neprijatelj to zna“, izjavio je Putin. Kijev mora da shvati da će Moskva u slučaju nastavka napada na rusku teritoriju razmotriti stvaranje „sanitarnog kordona“ u Ukrajini, upozorio je on. „Ako se ovi napadi na naše okolne teritorije nastave, razmotrićemo stvaranje „sanitarnog kordona“ na ukrajinskoj teritoriji. Oni samo moraju da shvate kuda idu“, izjavio je on. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF), najveći godišnji ekonomski i poslovni događaj u Rusiji, održava se od 14. do 17. juna. Tema ovogodišnjeg foruma je „Suvereni razvoj kao osnova za pravedan svet: udruživanje snaga za buduće generacije“. Događaj organizuje Fondacija Roskongres. TASS je njen zvanični medijski partner.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.