Rusija slabi? Shvatila je da neće slomiti Zapad

Izvor: B92, 04.Apr.2022, 23:36

Rusija slabi? "Shvatila je da neće slomiti Zapad"

Rusija pomera svoj fokus u ratu u Ukrajini na istok i jug zemlje, nakon što se suočila sa snažnijom odbranom nego što je očekivala od Ukrajinaca.

To je izjavio savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven.

"Rusi su sada shvatili da neće slomiti Zapad u svojoj podršci ukrajinskoj vladi", rekao je Saliven.

On je upozorio da Rusija udvostručuje ofanzivu nakon što je povukla mnoge trupe iz okoline glavnog grada Kijeva na istok i jug >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine i da će Rusija nastaviti da izvodi vazdušne i raketne napade na Kijev i Lavov na zapadu zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Rusija prebacuje fokus rata na istok i jug Ukrajine

Izvor: Danas, 04.Apr.2022

Rusija pomera svoj fokus u ratu u Ukrajini na istok i jug zemlje, nakon što se suočila sa snažnijom odbranom nego što je očekivala od Ukrajinaca uz podršku zapadnih saveznika, izjavio je danas savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven.

Nastavak na Danas...

Stoltenberg upozorio da se Rusija fokusira na istok Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2022, 14:39

Rusija ne odustaje od svoje ofanzive u Ukrajini, ali će pokušati da se ponovo fokusira na potpuno zauzimanje regiona Donbasa u narednim nedeljama, izjavio je u utorak generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. "Sada vidimo značajno pomeranje (ruskih) trupa od Kijeva da bi se pregrupisale, ponovo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.