Rusija prisilno evakuira zaposlenike ukrajinske nuklearke Zaporižja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2023, 17:35

Rusija prisilno 'evakuira' zaposlenike ukrajinske nuklearke Zaporižja

Enerhoatom, operater ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižja, upozorio je da Rusija planira prisilno "evakuirati" oko 3.100 zaposlenika najveće europske nuklearne elektrane, koja se već suočava s "katastrofalnim nedostatkom kvalificiranog osoblja". Enerhoatom je u srijedu izvijestio da će 2.700 zaposlenika, koji su potpisali ugovore s predstavnicima ruskih nadležnih vlasti, biti premješteno iz grada Enerhodara, u blizini elektrane, kojeg je okupirala ruska vojska nakon...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nuklearna elektrana Zaporožje suočava se sa katastrofalnim nedostatkom osoblja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2023, 12:20

Rusija planira da preseli oko 2.700 ukrajinskog osoblja iz najveće nuklearne elektrane u Evropi, tvrdi ukrajinska kompanija za atomsku energiju, upozoravajući na potencijalni "katastrofalni nedostatak kvalifikovanog osoblja" u tom postrojenju u Zaporožju, u južnoj Ukrajini, koje je okupirala Rusija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.