Rusija potvrdila „masovni napad“ na ciljeve u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 29.Dec.2023, 18:14

Rusija potvrdila „masovni napad“ na ciljeve u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da su ruske vazdušno-kosmičke snage prošle nedelje izvele seriju vazdušnih napada na više ciljeva u Ukrajini. Saopštenje ministarstva od petka navodi 50 „grupnih“ udara i jedan „masovan“ napad pomoću preciznih projektila i dronova.
Ministarstvo je opisalo predviđene ciljeve kao „lokacije odbrambene industrije, vojna aerodromska infrastruktura i skladišta za skladištenje artiljerijske municije, pomorskih dronova, oružja i goriva za vojna vozila“, kao i položaje trupa. Svi su uspešno pogođeni, dodaje se u saopštenju. Valerij Zalužni, glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga, izvestio je ranije tokom dana da su kijevske trupe otkrile najmanje 158 odvojenih lansiranja u četvrtak uveče i petak ujutru. Tvrdio je da je od ukupno presretnuto 27 dronova i 87 krstarećih projektila.   Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat izjavio je u televizijskoj izjavi da „nikada nismo videli toliko ciljeva istovremeno na našim monitorima“. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Ruske supersonične rakete su nezaustavljive – Ukrajina

Izvor: Vostok.rs, 30.Dec.2023, 17:47

 . Kijevske snage nisu uspele da obore nijednu supersoničnu krstareću raketu H-22 ili H-32 od oko 300 koje je do sada lansirala Rusija, otkrio je portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat.. Njegovi komentari usledili su nakon što je Moskva pokrenula veliki raketni napad...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.