Rusija optužila Ukrajinu za uništenje  ključnog  cevovoda za amonijak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jun.2023, 14:52

Rusija optužila Ukrajinu za uništenje ključnog cevovoda za amonijak

Moskva je 7. juna saopštila da je "ukrajinska diverzantska grupa" digla u vazduh deo naftovoda Toljati-Odesa koji je Rusija koristila za izvoz amonijaka pre početka ofanzive u februaru 2022. Naftovod dužine 2.500 kilometara deo je međunarodnih pregovora o dozvoli izvoza žitarica iz Ukrajine usred sukoba sa Rusijom. Ukrajinski zvaničnici optužili su ruske snage da su pucale na cevovod amonijaka kod Masjutivke. "Ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa digla je u ponedeljak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija optužila Ukrajinu da je digla u vazduh cevovod amonijaka Toljati-Odesa

Izvor: Danas, 07.Jun.2023

Rusija je danas optužila Ukrajinu da je digla u vazduh cevovod za amonijak Toljati-Odesa, najduži na svetu i osudila "teroristički čin" u kome je povređeno više civila.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.