Izvor: RuskaRec.ru, 05.Avg.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija odgovorila na izjavu Ukrajine o nesposobnosti za završi Krimski most

Ministar pravde Ukrajine Pavel Petrenko smatra da Rusija zbog sankcija neće uspeti da izgradi most preko Kerčanskog moreuza koji povezuje kopneni deo zemlje sa poluostrvom Krim. Petrenko je to izjavio nekoliko dana nakon što su graditelji završili sklapanje drumskog dela Krimskog mosta. Vlasti Krima smatraju da je izjava ukrajinskog državnika neprimerena.
„Nijedna međunarodna kompanija koja sebe poštuje neće čak ni šraf da im isporuči, jer rizikuje da izgubi svoj biznis >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << na teritoriji EU, SAD, Japana – u zemljama koje su se priključile sankcijama protiv Rusije zbog Krima. To jest, po mom dubokom ubeđenju, taj projekat faktički nema budućnost”, smatra Petrenko.
Ukrajinski ministar nije objasnio o kakvim se stranim kompanijama i njihovom učešću u izgradnji radi.
Poslanik Državnog saveta Krima Vladislav Gandžara je u razgovoru za RT izjavu ministra pravde Ukrajine opisao kao neprimerenu.
„Izjava je, bez sumnje, neprimerena. Ona svedoči o tome da, nažalost, ukrajinska država i dalje nije spremna da prizna objektivnu stvarnost koja postoji. Oni u svojim glavama žive u pomračenom stanju svesti. Kažu da krismki most neće biti izgrađen – to je još jedna prazna retorika o našoj republici”, rekao je Gandžara.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropska Unija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.