Rusija nudi Ukrajini struju u zamenu za snabdevanje Krima

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija nudi Ukrajini struju u zamenu za snabdevanje Krima

Rusija je ponudila Ukrajini da je snabdeva električnom energijom a da Ukrajina zauzvrat ukine ograničenja isporuke struje Krimu, rekao je ministar za gorivo i energetiku Krima, Sergej Jegorov.

"Postoji takav predlog. To je deo kompleksnih pregovora, koji obuhvataju i gas i druga pitanja iz oblasti energetike", kazao je Jegorov novinarima na Krimu, preneo je Interfaks.

Prema njegovim rečima, predlog je dat tokom razgovora ministara energetike Rusije Aleksandra Novaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Ukrajine Jurija Prodana.

Krim, koji je ušao u sastav Rusije u martu ove godine, zavisi od isporuka električne energije iz Ukrajine, dok god ne bude imao dovoljne količine sopstvene energije.

Ukrajina je upozorila na moguće probleme s isporukama električne energije na Krimu zbog problema sa njenom proizvodnjom zbog nedostatka uglja, podsetio je Interfaks.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija nudi Ukrajini struju u zamenu za snabdevanje Krima;Putin naredio izgradnju mosta

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2014

Rusija je ponudila Ukrajini da je snabdeva električnom energijom a da Ukrajina zauzvrat ukine ograničenja isporuke struje Krimu, rekao je ministar za gorivo i energetiku Krima, Sergej Jegorov. "Postoji takav predlog. To je deo kompleksnih pregovora, koji obuhvataju i gas i druga pitanja iz oblasti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.