Rusija nudi Ukrajini struju u zamenu za snabdevanje Krima;Putin naredio izgradnju mosta

Tanjug

08. 10. 2014. u 16:47

Rusija je ponudila Ukrajini da je snabdeva električnom energijom a da Ukrajina zauzvrat ukine ograničenja isporuke struje Krimu, rekao je ministar za gorivo i energetiku Krima

Rusija je ponudila Ukrajini da je snabdeva električnom energijom a da Ukrajina zauzvrat ukine ograničenja isporuke struje Krimu, rekao je ministar za gorivo i energetiku Krima, Sergej Jegorov.

"Postoji takav predlog. To je deo kompleksnih pregovora, koji obuhvataju i gas i druga pitanja iz oblasti energetike", kazao je Jegorov novinarima na Krimu, preneo je Interfaks.

Prema njegovim rečima, predlog je dat tokom razgovora ministara energetike Rusije Aleksandra Novaka i Ukrajine Jurija Prodana.

Krim, koji je ušao u sastav Rusije u martu ove godine, zavisi od isporuka električne energije iz Ukrajine, dok god ne bude imao dovoljne količine sopstvene energije.

Ukrajina je upozorila na moguće probleme s isporukama električne energije na Krimu zbog problema sa njenom proizvodnjom zbog nedostatka uglja, podsetio je Interfaks.

PUTIN NAREDIO IZGRADNjU MOSTA DO KRIMA

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se most preko Kerčenskog moreuza izgradi do kraja 2018. godine.

Šef ruske države je na sednici Državnog saveta podsetio da je u oblasti putne privrede tokom poslednjih godina urađeno dosta, prenosi Tas.

Izgrađeni su komplikovani putni objekti za Olimpijske igre u Sočiju, za samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vladivostoku i za Univerzijadu u Kazanju.

Završen je program dogradnje 16 individualno projektovanih mostova preko velikih ruskih reka. Njihova izgradnja je počela još u sovjetskom periodu, naveo je Putin.

"Do kraja 2018. godine nam predstoji da realizujemo još jedan komplikovani projekat mosta - prelaz preko Kerčenskog moreuza", naglasio je on.

Most preko Kerčenskog moreuza će povezati Krim koji je ove godine ušao u sastav Rusije s kopnenim delom zemlje.

Njegova ukupna dužina će biti 19 kilometara. Izgradnja mosta takođe obuhvata prilaznih saobraćajnica, kako železničkih, tako i automobilskih, sa obe strane, navodi Tas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

ekatarina sava savanovic

08.10.2014. 17:39

@Drzavnik - ajde?odakle ti to ?1$-39.8-40 rub!pazi i to na crno!na belo mozes slobodno da kupis dolar!

sima

08.10.2014. 17:40

@Drzavnik - Neznam gde si ti drzavnice video da je dolar 65 rubalja na crnom kad se dolar uopste ne prodaje na crnom i mozes ti da ih mrzis samo kod njih je sve okej od sankcija vidim niko se ne cese kao da se nije nista desilo a nesto i ne primecujem da imaju bore na celu od nerviranja mislim na narod svi lepo obuceni sa poslednjim modelima telefona novi automobili odmaraju svake godine tako da nema kod njih nista crno

Hoce hoce

08.10.2014. 17:41

@Drzavnik - Санкције растурају и Европу, што јесте циљ санкција. Видећемо у децембру колико ће 1 евро на бело да буде за рубље. Долар полако клизи ка историји.

GALEB BIJELI

08.10.2014. 18:13

Ja sam do skoro živio u zabludi da je direktor GAZPROM-a Aleksej Miler. A nije! Direktor GAZPROM-a je V. Putin! Takodjer- vjerovao sam da ruske gradjevinske firme imaju svoje direktore. Nemaju! I njihov je direktor V. Putin!

Alex vrnjacki

08.10.2014. 19:55

@GALEB BIJELI - Dao sam ti + zato što si bio u zabludi. A i zato što komentarišeš u srpskim "online" novinama. Moraš priznati da ti je drago što te primismo među ljude i što ti dopustismo da komentarišeš. Čak i latinicu upotrebljavamo da bi polupismeni mogli pročitati...jel pismen je samo onaj ko zna oba pisma. Kako god, Putin jeste Direktor.... ali sa velikim D.

GALEB BIJELI

08.10.2014. 21:14

@GALEB BIJELI - ALEX VRNJAČKI- Vi očito nikada niste bili u Beogradu! Da jeste, vidjeli biste da je prevladavajuće pismo latinica, barem bila do 1991.g.Nakon 91.g. više nisam bio. Zahvaljujem na prijemu, ali medju ljude koji su 100 god civilizacijski nazadniji od mojih Hrvata. Žalosti me ta spoznaja,jer smo donedavno bili skupa,a dio života provedenog tamo ne mogu ispustiti iz sjećanja.Da mogu potisnuti sjećanja i emocije- ne bi se ni pojavljivao!

Alex vrnjacki

08.10.2014. 22:01

@GALEB BIJELI - Narod koji je jedini imao dečiji koncentracioni logor od svih fašista tokom II svetskog rata je zaista napredan i milion godina "ispred" svih. Čega se pametan stidi....onaj drugi se ponosi. Uživajte na ovom forumu... naučićete ono što i niste znali da postoji. Da nema mržnje....

Slavko

09.10.2014. 01:23

@GALEB BIJELI - Galebe, moj beli galebe. Eto vidis, ti si otisao, al' su mnogi drugi tvoji sunarodnici ostali i lepo im je u Srbiji. Kako im i ne bi bilo lepo kad imaju posao, zivot, niko ih ne dira, ne sikanira, ne maltretira im decu po skolama, nikada im niko nije pretio smrcu, ili jos gore, potpunim bioloskim zatiranjem. To se zove kultura i hiljadugodisnja civilizacija. Steta i vi biste bili takvi da vam nije Vatikana.Leti, leti beli galebe i negde tamo daleko nam zdravo sleti.Uzdravlje i zivo sto godina.

Miroslav GTA

09.10.2014. 07:46

@GALEB BIJELI - I opet gresis. Putin nije direktor tih firmi. ON JE NJIHOV VLASNIK, a tako i treba da bude jer mu 86 % Ruskog stanovnistva (i 96 % Srbskog) daje to za pravo.

GALEB BIJELI

09.10.2014. 10:22

@GALEB BIJELI - ALEX VRNJAČKI- u nekim krajevima postojalo je desetak koncentracionih logora- zamislite- na pragu 21.vijeka! To su; Sr.Mitrovica,Stajićevo,Begejci,Morinj,Niš,Keraterm,Omarska,itd. Puno toga Vi ne znate- barem za zadnjih 20-tak godina. No-uvažavam fakt da sam gost na vašim portalima,da ne želim dovoditi u neugodnost uredništvo i administratore, očekujem ubuduće polemiku na višem nivou,bez etiketiranja, a uz sučeljavanje argumenata. Pozdrav Vrnj. banji iz Dalmacije!

M

24.10.2014. 11:29

@GALEB BIJELI - Zamisli, na pragu 21.veka (sta god to znacilo), najmanje dva puta ste izvrsili genocid nad Srbima!