Rusija mora da razmotri predloge o povratku u G7

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija mora da razmotri predloge o povratku u G7"

Rusija mora da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko se to predlaže, izjavila je portparolka ruskog MSP Marija Zaharova.

"Teško je razumeti o čemu se sada radi. Stoga, neophodno je da se razgovori o tome premeste iz sfere javne zabave u profesionalnu, ukoliko G7 želi da se postavi kao ozbiljan format", izjavilaje Zaharova, prenosi Rojters.

U međuvremenu, anonimni francuski diplomata izjavio je da povratak Rusije u G7 zavisi od njenog napretka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u političkom procesu sa Ukrajinom.

"Primetili smo da Amerikanci žele da ih ponovo uvedu (u grupu) iduće godine. Ukrajina je ključna. Postoji kontekst da bi bilo poželjno napraviti neki napredak", izjavio je anonimni izvor.

Tramp je juče izjavio da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta.

U obraćanju novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je njegov demokratski prethodnik, Barak Obama, hteo da Rusija napusti nekadašnju G8, prenosi Rojters.

"Ali mislim da je mnogo primerenije imati Rusiju. To bi trebalo da bude G8 jer mnoge stvari, o kojima razgovaramo, imaju veze sa Rusijom", rekao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Rusija će razmotriti predloge o povrataku u G7

Izvor: RTS, 21.Avg.2019

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da bi Moskva morala da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko je o o tome reč. . "Teško je razumeti o čemu se sada radi. Stoga,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.