Rusija došla u posed tajnih dokumenata Službe bezbednosti Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2022, 11:11

Rusija došla u posed tajnih dokumenata Službe bezbednosti Ukrajine

Ruske snage u Hersonu došle su u posed operativnih dokumenata Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) sa oznakom "strogo poverljivo".

Reč je o dokumentima Odeljenja za zaštitu nacionalne državnosti uprave SBU za Hersonsku oblast.

Neki od dokumenata vezani su za rad SBU na vršenju pritiska na predstavnike Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i kozačkih zajednica koje su navedene kao proruske, preneo je Sputnjik.

Više dokumenata vezanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rad SBU sa hersonskim agentima potpisao je u aprilu-maju 2021. viši oficir Trećeg sektora Odeljenja za zaštitu državnosti SBU u Hersonskoj oblasti, stariji poručnik Bogdan Forosti.

Jedan od dokumenata sa oznakom "strogo poverljivo" sastavljen je na ime vršioca dužnosti načelnika ovog odeljenja u Hersonskoj oblasti majora Olega Krivoja.

Kako navodi Sputnjik, iz naziva dokumenata proističe da su oni ulazili u regionalnu bazu podataka jedinstvenog sistema informacione podrške za operativne aktivnosti SBU "Sintez-Herson".

U ovom trenutku nisu svi dokumenti dostupni za objavljivanje. Kako je navedeno, ruski specijalisti nastavljaju da ih proučavaju kako bi utvrdili njihovu primenu u krivičnom postupku.

Sredinom marta portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov izjavio je da su ruske trupe tokom specijalne operacije demilitarizacije Ukrajine preuzele kontrolu nad celom Hersonskom oblasti na jugu zemlje.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"STROGO POVERLJIVO" Ruske snage došle do tajnih dokumenata Službe bezbednosti Ukrajine

Izvor: Blic, 10.Apr.2022

Ruske snage u Hersonu došle su u posed operativnih dokumenata Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) sa oznakom "strogo poverljivo".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.