Rusija: Prioritet sprečiti direktne sukobe nuklearnih država

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 12:04

Rusija: Prioritet sprečiti direktne sukobe nuklearnih država

Bezuslovni prioritet Rusije, s obzirom na rizike od eskalacije ukrajinske krize i ukupne nepredvidivosti situacije u svetu, jeste sprečavanje direktnog sukoba nuklearnih država, izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Prema njegovim rečima, sada postoji velika potreba da se osigura strateška stabilnost, da se održi režim neširenja oružja za masovno uništenje i da se poboljša situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u sferi kontrole naoružanja.

Diplomata je upozorio na to da se u doglednoj budućnosti ne može isključiti mogućnost produbljivanja kriza u onim delovima sveta u kojima SAD žele da ostvare svoju dominaciju.

"Pre svega, uočavamo rast konfliktnog potencijala u Azijsko-pacifičkom regionu", rekao je Rjabkov, kako prenosi Sputnjik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prioritet Rusije - da ne dođe do nuklearnog rata

Izvor: B92, 22.Jun.2022

Bezuslovni prioritet Rusije, jeste sprečavanje direktnog sukoba nuklearnih država, izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov...Kako je rekao, to je primarni cilj s obzirom na rizike od eskalacije ukrajinske krize i ukupne nepredvidivosti situacije u svetu...Prema njegovim rečima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.