Rusi udarili: Najveći napad od početka rata

Izvor: B92, 28.Maj.2023, 08:21

Rusi udarili: "Najveći napad od početka rata"

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je ruska vojska protekle noći izvela do sada najveći napad dronovima na Kijev.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je potvrdio da je u noćašnjim ruskim napadima poginuo 41-godišnji muškarac, a kijevska vojna uprava saopštila je da su najmanje dve osobe ranjene.

Više od 40 dronova koje je tokom protekle noći lansirala ruska vojska oborila je ukrajinska PVO u vazdušnom prostoru Kijeva, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i istakli da je noćašnji napad na prestonicu Ukrajine bio 14. ovog meseca, preneo je Rojters.

Agencija navodi da su ruske snage izvele više talasa vazušnih udara na ciljeve u Ukrajini, a ukrajinski mediji preneli su da su se eksplozije čule u brojnim regionima, uključujući Žitomirsku i Sumsku oblast, kao i da je u većem delu Ukrajine, uključujući Kijev i Kijevsku oblast, proglašena vazdušna uzbuna.

Uoči najavljene ukrajinske kontraofanzive, Moskva je intenzivirala raketne i bespilotne udare ciljajući vojne objekte i skladišta, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći ruski napad dronovima na glavni grad Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2023

Rusija je izvela novi masovni napad dronovima na ukrajinski glavni grad Kijev, ubivši najmanje jednu osobu, rekli su lokalni zvaničnici. Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je muškarac poginuo kada je olupina drona pala u blizini benzinske pumpe, a jedna žena je povrijeđena. Ukupno,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

UKRAJINSKA KRIZA: Najveći ruski napad dronovima na Kijev od početka rata; Eksplozije u Žitomirskoj i Sumskoj oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2023

Rat u Ukrajini – 459. dan. Vazdušna uzbuna širom Ukrajine. Novi talas ruskih vazdušnih napada na ukrajinsku prestonicu, najveći od početka rata, oboreno više od 40 ruskih dronova, tvrdi Kijev. Eksplozije u Žitomirskoj i Sumskoj oblasti. Poručuje da je ukrajinska vojska spremna za dugo očekivanu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.