Rusi su proterani? 130 kilometara...

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 17:28

Rusi su proterani? 130 kilometara...

Ukrajinska vojska saopštila je da je oslobodila ukupno 130 kvadratnih kilometara ruske okupirane teritorije na jugu Ukrajine.

Ova mesta oslobođena su otkako je pre oko tri nedelje pokrenuta kontraofanziva.

Tokom protekle nedelje vraćeno je 17 dodatnih kvadratnih kilometara regiona Zaporožja pod ruskom okupacijom, objavila je danas u Telegramu zamenica ministra odbrane Hana Maliar.

Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe prijavila manje uspehe na istočnom frontu.

Mailar je rekla da je, uprkos žestokom otporu Rusa, ukrajinska vojska tokom prethodne nedelje napredovala jedan do dva kilometra u nekoliko pravaca.

Vojska je takođe odbila ruske kontranapade na nekoliko tačaka na liniji fronta, uključujući i one kod Bahmuta, Limana i Avdivke, gde se, navodno, trenutno vode posebno žestoke borbe. U protekloj sedmici na ovim prostorima vođeno je više od 250 borbi, rekao je Maliar.

Ministarstvo odbrane Rusije prijavilo je juče više od 20 ukrajinskih napada u jednom danu na jugu i istoku zemlje. Informacije koje dolaze iz ratnog područja ne mogu se provjeriti iz nezavisnih izvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.