Rusi se povlače; Zelenski potvrdio: Oslobođeno VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 22:30

Rusi se povlače; Zelenski potvrdio: Oslobođeno VIDEO

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je u četvrtak u večernjim satima da su ukrajinske snage ruskima preotele selo Staromajorska u Donjeckoj oblasti.

"35. brigada i dobrovoljački bataljon 'Are' oslobodili su selo Staromajorska. Slava Ukrajini! Slava herojima", čuje se na snimku koji je objavio Zelenski na svom kanalu na Telegramu.

Ukrajinski predsednik je dodao kratku poruku.

"Naš jug! Naši vojnici! Slava Ukrajini", napisao je Zelenski. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Staromajorska se nalazi na krajnjem zapadnom delu Donjecke oblasti i to južno od grupe malih naselja koje je Ukrajina već zauzela otkako je započela njena kontraofanziva početkom juna.

Vest da su ukrajinske snage zauzele selo dolazi samo dan nakon što je portparol ukrajinskih oružanih snaga Andrij Kovalev rekao da su njihove snage osvojile položaj u blizini sela. Kovalev je ranije danas izjavio da se vode teške borbe i da ruske snage trpe gubitke i povlače rezerve.

Video iz naselja pokazao je da ruski vojnici napuštaju položaje.

Zamenik načelnika Nacionalne garde DNR-a Aleksandar Hodakovski izvestio je danas da su Oružane snage Ukrajine iskoristile prednost na frontu i izbacile ruske trupe iz Staromajorske i pretvorile naselje u gomilu polomljene cigle.

Ukrajinski ratni dopisnici javljaju da se borbe u rejonu sela Staromajorska nastavljaju zapadno i severoistočno od njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Naš jug! Naši momci!" Zelenski objavio veliki prodor ukrajinske vojske na južnom frontu: "Povratili su selo Staromajorske od ruskih snaga" (VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Jul.2023

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je snimak na kome se vidi kako ukrajinski vojnici govore da su ponovno zauzeli selo Staromajorske od ruskih snaga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.