Rusi prebacuju 959 Ukrajinaca iz Azovstala u zatvorsku koloniju, njihova sudbina nepoznata (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 19.Maj.2022, 13:25

Rusi prebacuju 959 Ukrajinaca iz Azovstala u zatvorsku koloniju, njihova sudbina nepoznata (VIDEO)

Predaja ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstal u Marijupolju i dalje je u toku. Mnogi od njih su u lošem stanju, a ruske snage ih prebacuju u grad Olenivka, koji se nalazi pod njihovom kontrolom.
„Smeštaj“ za ukrajinske borce planiran je u bivšoj zatvorskoj koloniji u ovom gradu, a do sada ih je na ovu lokaciju transportovano više od devet stotina.
https://media.publit.io/file/Ukrajina-Azovstal-predaja.mp4
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Zaharova saopštila je u sredu da se od utorka predalo 959 ukrajinskih pripadnika vojske.
Od njih, 51 je na lečenju zbog povreda, dok je ostatak poslat u bivšu zatvorsku koloniju.
🏳️ The militants of the Azov Neo-Nazi battalion & Ukrainian servicemen, blocked at the Azovstal plant in Mariupol, continue to surrender.
▫️ Over the past 24 hours, 694 militants have surrendered – 959 in total.
🏥 Those injured are provided with urgent medical assistance. pic.twitter.com/k1b7ZEBdto
— MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) May 18, 2022

Njihova sudbina ostaje nejasna, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbija da kaže da li će biti tretirani kao kriminalci ili ratni zarobljenici.
Sa druge strane, ministarstvo odbrane u Kijevu saopštilo je da se nada „proceduri razmene… kako bi se ti ukrajinski heroji vratili u domovinu što je pre moguće“.
Ukrajinsko ministarstvo odbrane obećalo je takođe i da će učiniti „sve što je potrebno“ da spase one koji se još uvek nalaze u opkoljenoj čeličani, ali da to neće obuhvatati bilo kakva vojna delovanja.
Izvor: Nova
Dalmatinac Toni i 3 Slavonca bez hrane i vode u grotlu ukrajinske čeličane Azovstal

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.