Rusi prave bezbednu zonu u Ukrajini: Peskov otkrio detalje

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 12:27

Rusi prave bezbednu zonu u Ukrajini: Peskov otkrio detalje

"Obim bezbednosne zone ili koridora u Ukrajini zavisiće od dometa ukrajinskog naoružanja, od kojeg bi trebalo da bude zaštićena ruska teritorija".

To je izjavio danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ovo zavisi od toga koje vrste naoružanja koristi Ukrajina. Što su borbene karakteristike naoružanja u Ukrajini veće, ovo rastojanje bi trebalo da bude veće. Glavni cilj je jasan: da se osigura da se s tim oružjem ne ciljaju građani Rusije", rekao je Peskov, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi TAS S.

Na pitanje da li postoji rok za stvaranje takve bezbednosne zone, portparol Kremlja je rekao da taj proces zapravo traje "oko godinu i po".

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je na sastanku sa ratnim dopisnicima 13. juna da bi Moskva mogla da razmotri pitanje stvaranja bezbednosne zone na tlu Ukrajine ako se granatiranje ruskih regiona nastavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Uspostavljanje i površina bezbednosne zone zavisi od ukrajinskog oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2023

Obim bezbednosne zone ili koridora u Ukrajini zavisiće od dometa ukrajinskog naoružanja, od kojeg bi trebalo da bude zaštićena ruska teritorija, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.