Rusi poraženi: Uzaludno su se borili – upali su u mišolovku

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 12:11

Rusi "poraženi": Uzaludno su se borili – upali su u mišolovku

Ukrajinski poslanik je opisao Bahmut kao mišolovku za Ruse i rekao da je Kijev dobro uradio što je sprečio moskovske snage da uđu dublje u teritoriju Ukrajine.

"Kremlju su od samog početka rata očajnički bile potrebne pobede, imali su samo gubitke. Stvorili su ovaj mit o Bahmutu kao da je to nešto izuzetno važno za njih. Mi smo od samog početka shvatili da sa tehničke tačke gledišta, to je bilo nešto izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važno. Bahmut je običan grad koji nije veliki. Na kraju krajeva, Bahmut je mišolovka za ruske snage na jugoistoku Ukrajine i ukrajinska vojska će svakako nastaviti svoju operaciju jer je naš cilj vrlo jednostavan: moramo likvidirati njihove snage koliko god je to moguće", rekao je poslanik stranke Golos Andrij Osadčuk za Skaj njuz.

On je dodao da ukrajinske snage, dok su branile Bahmut, nisu dozvolile Rusima da uđu dublje na ukrajinsku teritoriju do drugih gradova poput Kramatorska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.