Rusi pokrenuli veliki napad; Ukrajinci: Teško je, ne odustaju

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 14:01

Rusi pokrenuli veliki napad; Ukrajinci: Teško je, ne odustaju

Ruske snage su u oblasti Bahmuta u Donjeckoj oblasti značajno ojačane, izjavio je danas komandant kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski.

On je naveo da su ruske snage prešle iz odbrane u aktivna dejstva.

On je za agenciju Interfaks Ukrajina rekao da je situacija na istoku zemlje i dalje teška, da ruske trupe ne odustaju i da svakodnevno napadaju ukrajinske položaje.

Prema rečima Sirskog, ruske snage su posebno aktivne u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kupjanska, gde pokušavaju da napreduju u nekoliko pravaca istovremeno, a njihova dejstva su podržana jakom artiljerijskom i minobacačkom vatrom, kao i sve većim brojem dronova kamikaza.

"Istovremeno, zahvaljujući profesionalnim i koordinisanim akcijama naših vojnika, neprijatelj trpi velike gubitke i ne može da ostvari svoje ciljeve", rekao je komandant kopnene vojske Ukrajine.

Sirski je naveo da je, sa komandantima jedinica raspoređenih na delovima fronta gde su najjači ruski napadi, isplanirao dalje korake i odgovor na dejstva ruskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirski: Ruske snage kod Bahmuta ojačane, prešle iz odbrane u aktivna dejstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2023

Ruske snage su u oblasti Bahmuta u Donjeckoj oblasti značajno ojačane i prešle su iz odbrane u aktivna dejstva, izjavio je danas komandant kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.