Rusi javili: Ubijeno, uništeno

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 11:50

Rusi javili: Ubijeno, uništeno

Rusko ministarstvo odbrane, na čijem čelu je Sergej Šojgu, objavilo najnoviji izveštaj o “specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini”.

Kako se u tom izveštaju navodi, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da trpe značajne gubitke tokom bezuspešnih pokušaja da izvedu ofanzivne operacije u južnodonjeckom i donjeckom pravcu. “Kijev je za dan izgubio preko 400 vojnika”, tvrdi rusko ministarstvo.

Na isturenom položaju Vremevsko kod Rovnopolja i Urožajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbijeno je pet napada ukrajinske vojske. Za dan je uništeno preko 200 ukrajinskih vojnika, pet tenkova i sedam borbenih vozila pešadije.

U pravcu Donjecka uspešno je odbijeno pet napada protivnika u području naseljenih mesta Prvomajsko, Petrovsko i Staromihajlovka u DNR. Tokom borbi je likvidirano do 215 ukrajinskih vojnika, a uništena su i tri borbena oklopna vozila, pet vojnih vozila, kao i dve haubice D-20.

"U DNR je uništeno skladište municije 109. brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske. U pravcu Kupjanska za dan je likvidirano do 45 ukrajinskih vojnika, a sprečeno je delovanje dve diverzantske grupe protivnika. U pravcu Krasnog Limana likvidirano je do 65 ukrajinskih vojnika, dva oklopna transportera, haubica 'akacija' i D-30. U pravcu Hersona likvidirano je do 30 ukrajinskih vojnika i američka haubica M777, dok su ruski sistemi PVO presreli četiri projektila 'hajmars', a uništena su i 22 ukrajinska drone", zaključuje se u izveštaju ruskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.