Rusi isprovocirani napadom na njihovu teritoriju: Hoće još da ratujemo

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 18:48

Rusi isprovocirani napadom na njihovu teritoriju: "Hoće još da ratujemo"

Kremlj je napad na ruski pogranični region Belgorod predstavio kao dokaz potrebe za nastavkom rata protiv Ukrajine.

"Ovo još jednom potvrđuje da ukrajinski borci nastavljaju svoju aktivnost protiv naše zemlje", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska novinska agencija Interfaks u utorak.

Zbog toga je potrebna ruska akcija, nastavio je Peskov.

"Ti napori će se nastaviti, kao i specijalna vojna operacija za sprečavanje takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upada u budućnosti“, dodao je portparol.

U ponedeljak je grupa vojnika koja se predstavljala kao ruska opozicija napala okrug Graivoron u Belgorodskoj oblasti, tik uz granicu sa Ukrajinom. Moskva tvrdi da su Ukrajinci, što Kijev odbacuje. Rusija takođe tvrdi da je napad završen i da je eliminisao neprijatelja, dok druga strana tvrdi da su oni i dalje tu.

Lokalne vlasti javljaju da je najmanje osam civila ubijeno, a devet sela je evakuisano, prenosi DPA.

Napad je izazvao "veliku zabrinutost", rekao je Peskov i dodao da ruski predsednik Vladimir Putin neće sazvati posebnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog toga. Portparol Kremlja nije izneo detalje o broju napadača, rekavši da će to u narednom periodu biti pitanje bezbednosnih agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.