Rusi ih namirisali? Otkriveno zašto su gađali Černihiv

Izvor: B92, 19.Avg.2023, 13:38

Rusi ih "namirisali"? Otkriveno zašto su gađali Černihiv

Najmanje sedam civila je ubijeno, a 90 povređeno kada su ruske snage gađale centar grada Černihiv na severu Ukrajine.

U napadu je povređeno 12 dece, a jedan šestogodišnjak je preminuo.

Guverner Černigovske oblasti Vjačeslav Čaus prijavio je napad u 11.41 po lokalnom vremenu, rekavši da je verovatno korišćena balistička raketa.

"Evo šta znači biti sused terorističke države, evo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv čega se ujedinjuje ceo svet", napisao je predsednik Volodimir Zelenski na Tviteru i dodao: "Uobičajena subota se pretvorila u dan bola i gubitka koje je izazvala Rusija".

Zelenski je rekao da su centralni trg Černigova, Politehnički institut i pozorište pogođeni raketnim udarom.

U ukrajinskim medijima pojavili su se nepotvrđeni izveštaji da je projektil gađao lokaciju na kojoj su ukrajinski proizvođači dronova održavali izložbu.

Kiiv Independent je potvrdio da je izložba proizvođača dronova bila planirana za 19. avgust u Černihovu, ali je lokacija držana u tajnosti. Prijavljeni posetioci su trebalo da dobiju adresu nekoliko sati pre događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.