Rohani: Uložiće se svi napori dok se ne istraže svi aspekti nesreće sa ukrajinskim avionom

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Uložiće se svi napori dok se ne istraže svi aspekti nesreće sa ukrajinskim avionom

Predsednik Irana Hasan Rohani izjavio je da ne treba kriviti samo jednu određenu osobu za to što je Iran oborio ukrajinski putnički avion iznad Teherana. „Zahvaljujući mom poznavanju protivvazdušne odbrane, smatram da ne treba kriviti jednu osobu. To nije samo onaj ko je pritisnuo dugme, već verovatno postoje i druge osobe, i želim da se to pitanje razjasni ljudima“, navodi se u Rohanijevom saopštenju.
Rohani je istakao da će „vlasti nastaviti da ulažu sve svoje napore dok se ne istraže svi aspekti nesreće i dok se ne uvere da su kažnjeni svi koji su umešani, kako bi mogli da garantuju ljudima da se tako nešto neće ponoviti“. Avion „Međunarodnih aviolinija Ukrajine“, koji je iz Teherana leteo za Kijev, srušio se ubrzo nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu 8. januara ujutru. Poginuli su svi putnici i članovi posade, ukupno 176 ljudi: 167 putnika iz Irana, Ukrajine, Kanade, Nemačke, Švedske i Avganistana, i devet članova posade. U subotu 11. januara iranska vojska saopštila da je ukrajinski „boing“ oboren slučajno, a da je kriv ljudski faktor. Avion je proleteo blizu vojnog objekta Irana i pogrešno je označen kao kao krstareća raketa. Iran je napomenuo da je očekivao napad Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega su sistemi za protivvazdušnu odbranu zemlje bili u punoj borbenoj gotovosti.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Iran i Sirija pozvali da se narodi i države suprotstave nezakonitom prisustvu SAD-a u regionu

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020

Narodi u regionu treba da stave tačku na američko vojno prisustvo i proteraju prestupnike, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani na sastanku sa premijerom Sirije Imadom Hamisom. Rohani je naglasio da Iran nikada neće zaboraviti ubistvo generala Kasema Sulejmanija. . . On je istakao da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.