Iran i Sirija pozvali da se narodi i države suprotstave nezakonitom prisustvu SAD-a u regionu

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran i Sirija pozvali da se narodi i države suprotstave nezakonitom prisustvu SAD-a u regionu

Narodi u regionu treba da stave tačku na američko vojno prisustvo i proteraju prestupnike, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani na sastanku sa premijerom Sirije Imadom Hamisom. Rohani je naglasio da Iran nikada neće zaboraviti ubistvo generala Kasema Sulejmanija.

On je istakao da su Iran, Sirija i druge zemlje u regionu dužne da sarađuju kako bi postigle konačnu pobedu nad terorizmom, povlačenje strane vojske sa teritorije Sirije, kao i povratak sirijskih izbeglica u otadžbinu. Premijer Sirije Imad Hamis je potvrdio da svi narodi i države treba da se suprotstave nezakonitom prisustvu SAD-a u regionu. On je dodao da je prisustvo američke vojske u Siriji bilo primer okupacije. Prema rečima Hamisa, ubistvo iranskog generala Sulejmanija je katastrofa i ogromna nesreća za sve narode na svetu koji streme slobodi.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.