Zelenski se oglasio o Zalužnom, konačno

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 23:57

Zelenski se oglasio o Zalužnom, konačno

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je večeras da razmatra da zameni nekoliko visokih zvaničnika, ne samo u vojsci.

"To je pitanje koje se tiče ljudi koji treba da vode Ukrajinu", rekao je Zelenski, preneo je Rojters.

Upitan da odgovori da je hteo da smeni načelnika generalštaba Valerija Zalužnog, Zelenski je za italijanski RAI rekao da je "reset neophodan".

"Govorim o zameni brojnih lidera u državi, ne samo u vojnom sektoru. Razmišljam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ovoj zameni. To je pitanje za celo liderstvo Ukrajine", poručio je Zelenski.

Prethodnih dana, ukrajinski i zapadni mediji prenosili su da se u kabinetu Zelenskog razmatralo o smeni Zalužnog, čak i da je smenjen, ali je nedugo nakon toga iz Kijeva demantovana ta informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NEOPHODAN RESET" Zelenski: Razmatram o zameni nekoliko zvaničnika, ne samo vojnih

Izvor: Blic, 05.Feb.2024, 01:21

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je večeras da razmatra da zameni nekoliko visokih zvaničnika, ne samo u vojsci, i odluči ko će sve da predvodi državu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.