Razgovori sa Putinom su složeni – činimo sve

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 00:48

"Razgovori sa Putinom su složeni – činimo sve"

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da se u kratkom roku neće pronaći političko rešenje za situaciju u Ukrajini i da će se nastaviti vojne operacije.

"Razgovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom su složeni, jer on odbija da prekine vatru. Rusija se danas nalazi na sledećoj poziciji ─ zahteva veoma teške uslove od Ukrajine. To su pregovori između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine i Rusije, ali se oni održavaju u veoma nepravednim uslovima agresije, u uslovima u kojima Francuska neće intervenisati", rekao je.

Francuski predsednik je dodao da se nada da će se u narednim danima i nedeljama doći do pravog rešenja putem pregovora.

"Mi činimo sve da pripomognemo tome. To zavisi od dve zemlje ali takođe zavisi i od situacije na licu mesta. Ja realno posmatram stvari i mislim da će se kratkoročno, najverovatnije, nastaviti rat", naveo je francuski lider.

On je istakao i da će se uvoditi nove sankcije protiv Rusije, a znači i kontrasankcije Moskve i zaključio da su Francuska, Nemačka i Evropa "učinili sve kako bi se izbegao rat".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron baš i nije optimista: Rat će se, najverovatnije, nastaviti

Izvor: B92, 08.Mar.2022

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da se u kratkom roku neće pronaći političko rešenje za situaciju u Ukrajini...On dodaje da će se verovatno nastaviti vojne operacije. Makron je rekao da su razgovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom složeni "jer on odbija da prekine vatru"..."Rusija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.