Makron baš i nije optimista: Rat će se, najverovatnije, nastaviti

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 01:16

Makron baš i nije optimista: Rat će se, najverovatnije, nastaviti

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da se u kratkom roku neće pronaći političko rešenje za situaciju u Ukrajini.

On dodaje da će se verovatno nastaviti vojne operacije. Makron je rekao da su razgovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom složeni "jer on odbija da prekine vatru".

"Rusija se danas nalazi na sledećoj poziciji - zahteva veoma teške uslove od Ukrajine. To su pregovori između Ukrajine i Rusije, ali se oni održavaju u veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepravednim uslovima agresije, u uslovima u kojima Francuska neće intervenisati", rekao je Makron, prenosi Sputnjik.

Francuski predsednik je dodao da se nada da će u narednim danima i nedeljama doći do pravog rešenja putem pregovora.

"Mi činimo sve da pripomognemo tome. To zavisi od dve zemlje ali takođe zavisi i od situacije na licu mesta. Ja realno posmatram stvari i mislim da će se kratkoročno, najverovatnije, nastaviti rat", naveo je francuski lider.

On je istakao i da će se uvoditi nove sankcije protiv Rusije, što će dovesti i do kontrasankcija Moskve, uz tvrdnju da su Francuska, Nemačka i Evropa "učinili sve kako bi se izbegao rat".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.