Ratni bubnjevi na rumunsko-ukrajinskoj granici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Feb.2022, 18:14

'Ratni bubnjevi' na rumunsko-ukrajinskoj granici

Rumunija ima najdužu kopnenu granicu s Ukrajinom od svih zemalja NATO-a, a njeni zapadni saveznici pripremaju vojna pojačanja zbog rusko-ukrajinske krize. Dok Sjedinjene Američke Države i drugi članovi alijanse upozoravaju da se Rusija možda priprema za novu, masovnu invaziju na Ukrajinu, život na rumunskoj strani granice uglavnom je ostao isti, ali građani su u neizvjesnosti i iščekivanju, nadajući se da neće biti pravog rata.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SAD i saveznici upozoravaju da bi mogući ruski sajber napadi mogli da odjeknu globalno

Izvor: VOA, 18.Feb.2022, 11:53

Sjedinjene Države i njihovi zapadni saveznici pripremaju se za mogućnost da bi ruska invazija na Ukrajinu bila praćena efektom talasa u sajber-prostoru, čak i ako zapadni entiteti u početku nisu nameravana meta. "Apsolutno sam zabrinuta", rekla je zamenica američkog državnog tužioca Liza Monako...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.