RUSKI PILOTI DOBILI OTROVNU TORTU I VISKI U RESTORANU: Odmah im je bilo sumnjivo, evo ko stoji iza pokušaja atentata (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2023, 11:13

RUSKI PILOTI DOBILI OTROVNU TORTU I VISKI U RESTORANU: Odmah im je bilo sumnjivo, evo ko stoji iza pokušaja atentata (FOTO)

Oko 80 bivših učenika Armavirske Više vojne vazduhoplovne škole za pilote u južnom ruskom regionu Krasnodar prisustvovalo je zabavi povodom obeležavanja 20 godina od diplomiranja.

Dostavljač rođen u Ukrajini optužen je da je pokušao da otruje diplomce ruske vojne vazduhoplovne akademije.

Oko 80 bivših učenika Armavirske Više vojne vazduhoplovne škole za pilote u južnom ruskom regionu Krasnodar prisustvovalo je zabavi povodom obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 20 godina od diplomiranja.

Osumnjičeni Jegor Semjonov je navodno u restoran u kojem je održan skup isporučio tortu od 20 kilograma i nekoliko kutija Džejmison viskija, rekavši da su to pokloni bivšeg studenta koji nije mogao da dođe na žurku.

Ruski list Komersant piše da su prisutni bili sumnjičavi prema kolaču i viskiju i da su poklone prijavili ruskoj Federalnoj službi bezbednosti, koja je otkrila tragove otrova i sada sumnja da je njihov ukrajinski pandan, SBU, organizovao pokušaj atentata.

Navodi se da je Semjonov rođen u gradu Melitopolju na jugu Ukrajine, koji su ruske snage zauzele na početku svoje operacije, a poslednjih godina živi van Moskve. Gradski sud u Armaviru proglasio je Semjonova krivim za sitno huliganstvo i osudio ga na 15 dana zatvora.

"Komersant" nije precizirao da li je kazna povezana sa navodnim pokušajem trovanja.

Semjonov bi mogao da se suoči sa optužbama za terorizam u vezi sa pokušajem trovanja nakon što je odslužio kaznu od 15 dana, prema policijskim izvorima.

Škola vazduhoplovstva u Krasnodaru, njeni profesori i bivši učenici, odbili su da komentarišu priču.

Russian channels claim that allegedly, someone tried to poison graduates of the Armavir flight school in Krasnodar Krai, by gifting them a cake dedicated to the 20th anniversary of their graduation from said school. Sources say that 77 military pilots nearly ate the "poisoned"… pic.twitter.com/dSHnOo0PzU

— Dmitri (@wartranslated) October 24, 2023
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.