RUSIJA KREĆE NA UKRAJINU SLEDEĆE NEDELJE! Američki zvaničnici objavili najnoviji izveštaj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 22:14

RUSIJA KREĆE NA UKRAJINU SLEDEĆE NEDELJE! Američki zvaničnici objavili najnoviji izveštaj!

U toku je veliko gomilanje snaga na obe strane

Američki zvaničnici veruju da je ruski predsednik Vladimir Putin odlučio da izvrši invaziju na Ukrajinu i da bi napad mogao da se dogodi već sledeće nedelje, navodi se u izveštaju objavljenom u petak. Dopisnik PBS-a za spoljne poslove Nik Šifrin napisao je na Tviteru da američki zvaničnici veruju da je Putin preneo naređenje o invaziji pripadnicima ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojske i da Vašington očekuje "užasnu, krvavu" kampanju.

Prema izveštaju, ruskom napadu prethodilo bi dvodnevno vazdušno bombardovanje i elektronsko ratovanje, nakon čega bi usledio kopneni napad sa potencijalnim ciljem svrgavanja vlade u Kijevu. U međuvremenu, list Kyiv Post izvestio je u petak da SAD evakuišu sve svoje osoblje iz Specijalne posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Ukrajini, prenosi New York Post.

List je izvestio da je član misije rekao agenciji da je dobio naređenje da napusti zemlju do utorka. Stejt department nije odmah odgovorio na zahteve za komentar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.