RT: Zelenski će biti izveden pred vojni sud ako se ne vrati glumi - Medvedev

Izvor: Vostok.rs, 12.Avg.2022, 21:04

RT: Zelenski će biti izveden pred vojni sud ako se ne vrati glumi - Medvedev

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ima samo dve opcije - da se suoči sa vojnim sudom ili da se vrati svojoj glumačkoj karijeri, saopštio je nekadašei ruski predsednik Dmitrij Medvedev. „Ili vojni sud ili povratak sporednim ulogama u humorističnim emisijama“, rekao je Medvedev ruskoj novinarki Nadani Fridrihson, kada je upitan o mogućim ishodima Zelenskog. Medvedev, koji je sada zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije, ranije je nazvao Zelenskog „neobrijanim momkom u zelenoj košulji“ i uporedio ga sa Adolfom Hitlerom nakon što je ukrajinski predsednik pozvao zapadne zemlje da zatvore svoje granice za sve ruske državljane. Pre nego što je postao predsednik Ukrajine, Zelenski je bio komičar i glumac. Od 2015. do 2019. igrao je profesora istorije u srednjoj školi koji je neočekivano postao predsednik Ukrajine u TV seriji pod nazivom „Sluga naroda“. Nakon što je ušao u politiku, Zelenski je svoju stranku nazvao po TV emisiji. Moskva je krajem februara pokrenula vojnu operaciju velikih razmera u Ukrajini nakon sedmogodišnjeg sukoba u Donbasu i zbog neuspeha Ukrajine da primeni uslove sporazuma o prekidu vatre iz Minska. Protokoli uz posredovanje Nemačke i Francuske bili  su osmišljeni da regulišu status otcepljenih regiona unutar ukrajinske države, ali nikada nisu realizovani. Rusija sada zahteva da Kijev prizna ruski suverenitet nad Krimom i Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku, te da se zvanično proglasi neutralnom zemljom koja nikada neće ući u NATO. Takođe, Rusija je saopštila da je cilj operacije zaštita stanovništva, kao i demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.
Izvor: RT Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
   

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.