RT: Ukrajinska kontraofanziva je potpuno propala – Putin

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2023, 14:17

RT: Ukrajinska kontraofanziva je potpuno propala – Putin

 
Ukrajinska kontraofanziva, koja je u toku od početka juna, potpuno je propala, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
U kratkom intervjuu, koji je u nedelju objavio kanal Rusija 1, Putin je upitan da prokomentariše nedavne izjave nekih ukrajinskih zvaničnika, koji su priznali da se njihova operacija odugovlači i ne ispunjava raspored Kijeva. „Što se tiče kontraofanzive koja se navodno odugovlači – potpuno je propala“, odgovorio je ruski lider. Moskva je svesna da Kijev „još uvek priprema nove aktivne ofanzivne operacije. Vidimo to. Znamo to. I na to reagujemo na odgovarajući način“, naglasio je on. „Što se tiče onoga što se sada dešava duž cele linije kontakta, to se zove aktivna odbrana i naše [ruske] snage poboljšavaju svoje pozicije skoro svuda u ovoj oblasti“, izjavio je Putin. Ruska vojska napreduje u blizini grada Kupjanska u ukrajinskoj oblasti Harkov, kao i u ruskoj Zaporoškoj oblasti, oblasti Avdejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici i drugim lokacijama, dodao je on. „Želim da se zahvalim Oružanim snagama, vojnom vrhu i pre svega našim borcima na prvoj liniji fronta na hrabrosti“, izjavio je predsednik. Kiril Budanov, šef ukrajinske Glavne obaveštajne uprave, izjavio je u četvrtak za list Ukrajinska pravda da su kijevske snage ne samo kasnile u kontraofanzivi, već su i potpuno „ispale iz nje“ nakon što nekoliko stvari nije išlo tako „glatko“ kako su se ukrajinske vlasti nadale. Na pitanje ukrajinskog Kanala 24 da prokomentariše Budanovljevu procenu, Mihail Podoljak, viši savetnik predsednika Volodimira Zelenskog, izjavio je da je kontraofanziva kasnila „šest do devet meseci od planiranog”. Podoljak je okrivio zapadne pristalice Kijeva, koji su, prema njegovim rečima, bili prespori u snabdevanju Ukrajine potrebnim oružjem.   Ukrajina je pokrenula svoju kontraofanzivu sa ciljem da preseče ruski kopneni most ka Krimu u prvim danima leta. Međutim, Kijev je do sada mogao da prijavi samo zauzimanje šačice malih sela koja se nalaze na izvesnoj udaljenosti od glavnih ruskih odbrambenih linija. Putin je prošle nedelje izjavio da su žrtve Ukrajine od početka operacije iznosile „preko 90.000 ljudi“, 557 tenkova i 1.900 oklopnih vozila.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina nikome ništa ne nameće — Putin

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2023

 . Aktuelna spoljna politika Kine, uključujući i onu koja se sprovodi u okviru projekta Pojas i put, izgrađena je na traženju kompromisa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za Kinesku medijsku grupu.. Peking nastoji da pronađe projekte i načine za postizanje zajedničkih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.