RT: Trampov sin ismeva „najviše plaćenog glumca“ Zelenskog

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2023, 02:02

RT: Trampov sin ismeva „najviše plaćenog glumca“ Zelenskog

 Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, bivši komičar, postao je „najplaćeniji glumac“ 2022, Donald Tramp mlađi. našalio se u objavi na Instagramu u subotu. Trampovi su više puta kritikovali obim američke pomoći vladi Zelenskog.
Tramp mlađi je podelio snimak ekrana Tviter razgovora u kojem je „Daili Loud“ naveo Toma Kruza kao najbolje plaćenog glumca u 2022. „Zapravo Zelenski je bio najplaćeniji glumac“, odgovorio je komentator, dodajući da je ukrajinski lider zaradio „18 milijardi dolara“ u poređenju sa Kruzovim 100 miliona dolara. "Proveri!" Tramp mlađi primetio. "Uz to, mislio sam da je broj 130.000.000.000,00 dolara." I komentator i Tramp mlađi. pogrešili svoje brojke. Od početka ruske vojne operacije u Ukrajini prošlog februara, SAD su izdvojile oko 113 milijardi dolara za vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć Kijevu, od čega je više od 75 milijardi dolara isplaćeno, prema podacima Instituta za svetsku ekonomiju Kila, a Nemački trust mozgova. Kada se uzme u obzir pomoć EU i njenih pojedinačnih članica, plus saveznici SAD, uključujući Kanadu, Japan i UK, ukupna suma poslata Kijevu iznosi više od 143,6 milijardi dolara, ili skoro 25 puta više od budžeta Ukrajine za odbranu za 2021. Donald Tramp mlađi nazvao je Zelenskog „nezahvalnom međunarodnom kraljicom blagostanja“ nakon što je ukrajinski lider otputovao u Vašington u decembru da zatraži od SAD još vojne pomoći. Njegov otac je u međuvremenu više puta optuživao predsednika Džoa Bajdena da rizikuje „Treći svetski rat“ naoružavajući snage Zelenskog. Delimično okrivljujući za sukob „američke poslednje globaliste” u američkom Stejt departmentu i Pentagonu, Tramp je insistirao da će, ako bude izabran sledeće godine, imati dogovor o prekidu vatre „u roku od 24 sata”. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.