RT: Nemački sud ukinuo zabranu ukrajinske zastave

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2023, 15:43

RT: Nemački sud ukinuo zabranu ukrajinske zastave

 
Berlinski upravni sud ukinuo je policijsku zabranu isticanja ukrajinskih zastava, kao i sviranja i pevanja ukrajinskih vojnih pesama u blizini sovjetskih spomenika tokom proslave Dana pobede u Drugom svetskom ratu 8. i 9. maja. Berlinska policija saopštila je u subotu da se neće žaliti na odluku. Zabrana ruskih zastava ostaje na snazi.
Policija je u petak zabranila isticanje zastava obe zemlje, pozivajući se na bezbednosne brige. Narandžasto-crne Georgijevske lente– popularni simbol pobede u Drugom svetskom ratu u Rusiji – takođe su zabranjene, kao i lažne vojne uniforme. Kijevske diplomate i lokalna ukrajinska zajednica odmah su osudili potez zabrane zastave Ukrajine. „Viče“, organizacija Ukrajinaca koji žive u Nemačkoj, osporila je zabranu i dobila slučaj u petak uveče. „Upravni sud je potvrdio naš pravni stav da je zabrana ukrajinske zastave, po sopstvenim rečima suda, očigledno nezakonita“, rekao je medijima Patrik Hajneman, advokat ukrajinske grupe. On je tvrdio da policiji „nedostaju bilo kakvi dokazi koji bi pretpostavili pretnju po javnu bezbednost“ kao rezultat isticanja zastave. Berlin ima više memorijalnih mesta posvećenih Drugom svetskom ratu, uključujući ikonski sovjetski spomenik u parku Treptauer, koji je popularno mesto okupljanja na Dan pobede. Prošle godine, nekoliko nemačkih država zabranilo je javnu upotrebu slova \'Z\', koje je postalo jedan od simbola ruske vojne operacije u Ukrajini, pojavljujući se prvo kao taktičke oznake koje su neke jedinice koristile na opremi na početku sukoba u februaru 2022.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NEMAČKA RAZBESNELA RUSIJU! Evo kakvu odluku je doneo sud te zemlje u vezi Dana pobede 9. maja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023

Rusija tu odluku smatra neprihvatljivom..Upravni sud u Berlinu ukinuo je ranije uvedenu zabranu isticanja ukrajinske zastave kod spomenika sovjetskim vojnicima 8. i 9. maja, saopštio je proukrajinski advokat Patrik Hajneman...Međutim, zabrana za rusku i sovjetsku zastavu ostaje na snazi, a ...- Uspeli...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.