Putinovi planovi neće uspeti – strahujem

Izvor: B92, 09.Jun.2022, 19:57

"Putinovi planovi neće uspeti – strahujem"

Olaf Šolc kaže da strahuje od dugog rata u Ukrajini, ocenivši da je propast pokušaja pokoravanja susedne države Vladimira Putina naterala da promeni cilj.

"Putin još nije shvatio da njegovi planovi neće uspeti", rekao je Šolc za radio Antena Bavarske.

"Pošto nije uspeo da osvoji celu Ukrajinu i pošto je povukao vojsku od Kijeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada bombarduje regione u istočnoj Ukrajini," rekao je kancelar.

"Očigledno smatra da će ako bombarduje sve u toj oblasti, ona postati deo Ruske imperije," dodao je, "ali to neće baš tako ići."

Sankcije koje je Zapad uveo Rusiji već značajno utiču na njen razvoj, rekao je Šolc, "a tih se sankcija neć́e otarasiti dok ne uradi ono što od njega sve vreme tražimo - da povuče vojsku i sa Ukrajinom dogovori o pošten mir."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.