Puklo je: HIMARS eliminisao 200 ruskih vojnika VIDEO

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 13:47

Puklo je: HIMARS eliminisao 200 ruskih vojnika VIDEO

Ukrajina je u utorak saopštila da je raketnim sistemom HIMARS napala pet ruskih jedinica koje su se okupile na plaži.

U tom napadu je poginulo 200 ruskih vojnika, piše Biznis insajder.

Nacionalni centar otpora Ukrajine, kojim upravljaju Oružane snage Ukrajine, objavio je snimak napada koji je izveo dron, dodajući da je "uništio" desetine ruskih vojnika i neku od njihove opreme.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnoj stranici podoficira na Fejsbuku se tvrdi da su informacije koje su podoficiru dali lokalni izvori odigrale važnu ulogu u organizovanju napada na Ruse.

Na snimku se može videti nekoliko grupa ruskih vojnika kako vežbaju ili stoje u formaciji. Nakon toga, može se videti eksplozija koja je odjeknula u blizini drveća gde su bili okupljeni vojnici. Na snimku se može videti i nekoliko kamiona.

Ukrajinski medij Juro Majdan pres (EuroMaidan Press) javlja da se napad dogodio na ostrvu Džarilgač u Crnom moru, koje se nalazi oko 110 kilometara južno od Hersona. Juro Majdan pres piše da su ruski kampovi na tom ostrvu udaljeni više od 80 kilometara od linije kontakta. Isti mediji navode da je Rusija u napadu "izgubila" 200 vojnika, ali nije navedeno koliko je poginulo, a koliko je povređeno.

Američki istraživački centar Institut za proučavanje rata saopštio je 23. jula da su Rusi uspostavili centar za obuku na Džarilgaču i da se tamo odmaraju vojnici koji učestvuju u bitkama u Hersonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

200 RUSKIH VOJNIKA UBIJENO JEDNIM UDAROM? Ukrajina objavila snimak moćnog HIMARS-a u akciji (VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Avg.2023

Ukrajinska vojska izvestila je da je udar njenih snaga raketnim sistemom visoke pokretljivosti (HIMARS) nedavno ubio veliki broj ruskih vojnika na plaži u okupiranoj oblasti Herson.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.