Puca: Rat je u Kijevu

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 07:04

Puca: Rat je u Kijevu

Ukrajinske protivvazdušne snage uzvratile su rano jutros paljbom na napade ruskih dronova tokom tročasovne uzbune iz vazduha u Kijevu i okolini.

O napadu je saopštila ukrajinska vojska, a prenosi Rojters.

Rojters navodi da se u Kijevu i okolini čulo nekoliko eksplozija, ali da još nije poznato da li ima žrtava.

U jednom vojnom izveštaju se navodi da su ciljevi u vazduhu oboreni, ali nisu navedeni detalji. Vojne vlasti Kijeva podigle su uzbunu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nešto posle četiri sata ujutru po lokalnom vremenu. Upozorenja su takođe ukinuta u većini drugih oblasti u zemlji.

Prema ukrajinskim zvaničnicima u poslednjim danima rata, ruske snage nisu napredovale duž linije fronta, već su ukopane u teško miniranim oblastima koje kontrolišu, što otežava kretanje ukrajinskih trupa na istok i jug. Veliki deo ruske vojne aktivnosti usmeren je na vazdušne udare koji su, na primer, oštetili infrastrukturu u ukrajinskoj luci Izmail.

Inače, ukrajinske snage su u junu pokrenule masovne napade sa ciljem da povrate okupirana područja i izvrše pritisak prema jugu, prema Azovskom moru, odnosno sa ciljem preseka kopnenog mosta između okupirane istočne Ukrajine i poluostrva Krim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev ponovo meta ruskih dronova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2023

Protivvazdušne snage Ukrajine su uzvratile paljbom na napade ruskih bespilotnih letjelica tokom trosatne zračne uzbune u Kijevu i okolini u četvrtak rano ujutro, navela je ukrajinska vojska, prenosi Reuters. Reuters navodi da se u Kijevu i okolini čulo nekoliko eksplozija, ali da se zasad ne zna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.