Prvi razgovor Putina i Zelenskog

Izvor: RTS, 11.Jul.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi razgovor Putina i Zelenskog

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su telefonom o ukrajinskim mornarima koji su prošlog novembra uhapšeni u Kerčkom moreuzu, saopšteno je iz kabineta Zelenskog. To je ujedno prvi razgovor dva predsednika od kada je Zelenski došao na čelo Ukrajine. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Glavna tema bila je oslobađanje uhapšenih ukrajinskih mornara. Takođe su razgovarali i o puštanju na slobodu drugih Ukrajinaca trenutno zatvorenih u Rusiji, navodi se u saopštenju koje prenosi Tas.

Pored toga, dvojica predsednika su razgovarala o daljim kontaktima kroz normandijski format.
Potrparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je razgovor zatražila ukrajinska strana, a da su razgovarali i o rešenju sukoba na jugoistoku Ukrajine.
Ovo je, kako navodi agencija, prvi razgovor Putina i Zelenskog, otkad je on došao na mesto predsednika Ukrajine 30. maja.
Ranije tokom dana Putin je poručio da je Rusija spremna za razgovore sa ukrajinskim vlastima u bilo kom formatu, ali da bi prvo trebalo da se sačeka formiranje vlade u Kijevu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.