Prvi razgovor Putina i Zelenskog

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su telefonom o ukrajinskim mornarima koji su prošlog novembra uhapšeni u Kerčkom moreuzu, saopšteno je iz kabineta Zelenskog. To je ujedno prvi razgovor dva predsednika od kada je Zelenski došao na čelo Ukrajine.

Glavna tema bila je oslobađanje uhapšenih ukrajinskih mornara. Takođe su razgovarali i o puštanju na slobodu drugih Ukrajinaca trenutno zatvorenih u Rusiji, navodi se u saopštenju koje prenosi Tas.

Pored toga, dvojica predsednika su razgovarala o daljim kontaktima kroz normandijski format.

Potrparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je razgovor zatražila ukrajinska strana, a da su razgovarali i o rešenju sukoba na jugoistoku Ukrajine.

Ovo je, kako navodi agencija, prvi razgovor Putina i Zelenskog, otkad je on došao na mesto predsednika Ukrajine 30. maja.

Ranije tokom dana Putin je poručio da je Rusija spremna za razgovore sa ukrajinskim vlastima u bilo kom formatu, ali da bi prvo trebalo da se sačeka formiranje vlade u Kijevu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво