Prvi pokušaj atentata bio je interesantan. Posle je to postalo kao kovid. Znam kako se zove sledeća misija

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 10:34

"Prvi pokušaj atentata bio je interesantan. Posle je to postalo kao kovid. Znam kako se zove sledeća misija"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da više ne računa ni pokušaje atentata. Uporedio ih je sa infekcijom koronavirusa.

On je rekao da su ukrajinske obaveštajne službe osujetile najmanje pet ili šest pokušaja atentata.

"Prvi (atentat) je veoma interesantan, jer je prvi put, a posle je kao kovid", rekao je on u intervjuu za britanski The Sun.

Prvi pokušaj je sa sobom doneo paniku, dodao je on.

"Pre svega, ljudi ne znaju šta da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rade sa tim i izgleda veoma zastrašujuće. A posle toga, to je samo obaveštajna informacija gde vam daju detalje da je druga grupa došla u Ukrajinu da to pokuša", rekao je Zelenski.

Poznata je priča da su ruski specijalci sleteli padobranom u Kijev prvog dana Putinove invazije prošle godine, navodno da ubiju Zelenskog.

Telohranitelji ukrajinskog predsednika zapečatili su njegovu kancelariju improvizovanim barikadama i komadima šperploče.

Ali kada su britanski i američki zvaničnici ponudili da predsednika odlete iz prestonice zbog straha da bi to moglo pasti za nekoliko sati, on je odgovorio dobro poznatom linijom: "Treba mi municija, a ne transport".

Kasnije, dok su besnele bitke oko Kijeva, Zelenski je izašao iz baze kako bi snimio prkosan selfi video koji je okupio otpor Ukrajine dokazujući da je još uvek u prestonici.

Skoro dve godine kasnije, Zelenski je rekao da Rusija i dalje "veoma želi" da ga zbaci sa vlasti. Rekao je da čak zna i kodno ime njihove najnovije misije da ga svrgnu, koja treba da bude krajem godine.

"Naziv operacije je Majdan 3. Namera je da se promeni predsednik, ali možda ne ubijanjem. Mislim, menja se. Koristiće sve instrumente koje imaju."

Na pitanje da li bi Ukrajina rizikovala da ubije Putina ako se ukaže prilika, Zelenski je rekao: "To je rat i Ukrajina ima svako pravo da se brani".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.