Proruski separatisti oslobodili Hrvata i pet Britanaca zarobljenih u Mariupolju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Sep.2022, 20:11

Proruski separatisti oslobodili Hrvata i pet Britanaca zarobljenih u Mariupolju

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (HVEP) izvijestilo je da je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, u srijedu 21. rujna oslobođen te da će u četvrtak biti u Hrvatskoj. I premijerka Velike Britanije, Liz Truss je potvrdila da su snage koje podržava Rusija na istoku Ukrajine oslobodile pet britanskih državljana. U saopćenju je rekla da će time biti okončani "mjeseci neizvjesnosti i patnje za njih i njihove porodice". Ona je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRETILA MU SMRTNA KAZNA Objavljen prvi snimak oslobođenog Hrvata iz Marijupolja (VIDEO)

Izvor: Blic, 22.Sep.2022, 10:52

Rusija i Ukrajina izvršile su juče neočekivanu razmenu skoro 300 zarobljenika, među kojima su komandanti bataljona Azov iz Marijupolja kojima je ranije rečeno da će im se suditi, i deset stranaca, među kojima je i hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.