Prorusi napali ukrajinske brodove kod Marijupolja

Izvor: Mondo, 31.Avg.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prorusi napali ukrajinske brodove kod Marijupolja

Ukrajinska pogranična služba saopštila je danas da su dva njihova patrolna broda napadunuta u blizini grada Marijupolj na obali Azovskog mora.

Foto: AP, Sergei Grits

"Potvrđujemo da je pucano na naša dva patrolna čamca kod Marijupolja", rekao je portparol pogranične službe u Donjecku za agenciju AFP.

Ovaj grad se nalazi oko 50 kilometara od ruske granice i 35 kilometara od Novoazovska koji su preuzele proruske snage.

Pogranična služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije mogla da potvrdi izveštaje da je čamce potopilo rusko vazduhoplovstvo, kao ni da li je u incidentu bilo povređenih, navodi AFP.

Kako je preneo Rojters, jedan od komandanata proruskih snaga Igor Strelkov naveo je na jednoj društvenoj mreži da su proruske milicije izvele taj napad i da je "time nanet prvi poraz neprijatelju na moru".

Oslobođeni ruski padobranci u Ukrajini

Ukrajina je vratila u Rusiju sve pritvorene ruske padobrance koji su zalutali na ukrajinsku teritoriju 25. avgusta, sapštio je zamenik komandanta ruskih vazduhoplovnih snaga Aleksej Ragozin.

Padobranci su se na svom putu izgubili i prešli na neobeleženom delu rusko-ukrajinske granice na ukrajinsku teritoriju gde su ih ukrajinske snage bezbednosti pritvorile, prenela je agencija Itar Tas s.

"Pregovori su bili teški. Ali prevladao je zdrav razum i sve se dobro završilo", rekao je Ragozin.

Ragozin je rekao da je ruska strana uradila sve da bi oslobodila svoje vojnike što je pre moguće.

Vojnicima je, kako je rekao Ragozin, žao zbog svega što se dogodilo.

Ukrajinske snage bezbednosti su ruske padobrance čak odveli u Kijev, dodao je Ragozin, koji je istakao da je to neprihvatljivo jer stotine ukrajinskih vojnika kojima se dogodi da pređu u Rusiju pruža se pomoć i odmah budu predati ukrajinskoj strani.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.