Ukrajina: Granatiranje obalske straže

Izvor: Akter, 01.Sep.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Granatiranje obalske straže

Ukrajinska pogranična služba saopštila je danas da su dva njihova patrolna broda napadnuta u blizini grada Marijupolj na obali Azovskog mora

"Potvrđujemo da je pucano na naša dva patrolna čamca kod Marijupolja", rekao je portparol pogranične službe u Donjecku za agenciju AFP.

Ovaj grad se nalazi oko 50 kilometara od ruske granice i 35 kilometara od Novoazovska koji su preuzele proruske snage.

Pogranična služba nije mogla da potvrdi izveštaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da je čamce potopilo rusko vazduhoplovstvo, kao ni da li je u incidentu bilo povređenih, navodi AFP.

Kako je preneo Rojters, jedan od komandanata proruskih snaga Igor Strelkov naveo je na jednoj društvenoj mreži da su proruske milicije izvele taj napad i da je "time nanet prvi poraz neprijatelju na moru".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ukrajinska vojska se povukla sa aerodorma u Lugansku

Izvor: Studio B, 01.Sep.2014

Ukrajinske snage su se povukle sa glavnog aerodroma u Lugansku, na istoku Ukrajine, nakon što su prethodno dobili naređenje da to učine, izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko... ..U regionu Luganska, ukarjinske snage su dobile naređenje i povukle su se sa aerodroma, rekao je Lisenko...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.