Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 23:18

Primopredaja krune u Ukrajini: Lučesku skinuo Šahtjor s trona (VIDEO)

Dinamo iz Kijeva posle pet godine opet šampion. Tri kola pre kraja čak 13 bodova više ima tim iz prestonice u odnosu na ekipu iz Donjecka

Pao je Šahtjor. Pet godina je vladao tim iz Donjecka u Ukrajini, ubedljivo je osvajaio titule prethodnih godina, ali i tome je došao kraj. Dinamo iz Kijeva vratio se na tron posle nekoliko sušnih sezona. Prošlog leta stigao je u Kijev Mirčea Lučesku koji je napravio dinastiju u timu iz Donjecka. Vremešni rumunski stručnjak preporodio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ukrajnskog velikana.

Tri kola pre kraja šampionata Ukrajine, Dinamo ima čak 13 bodova više u odnosu na Šahtjor, pa je i matametički stigao do krune. U nedelju su Kijevljani pobedili Inhulets sa 5:0, dok je najveći rival poražen u gostima od Oleksandrije sa 2:0, pa je bitka rešena. Bio je to drugi vezani poraz tima čijei je vlasnik multimiljarder Rinat Ahmetov. Šahtjor nije siguran ni na drugoj poziciji. Do kraja šampionata boriće se sa Zorjom za mesto broj 2 i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ponedeljak, 20.45: (2,30) Lacio (3,40) Milan (3,10)

Dinamo nije imao problema na Olimpijskom stadionu. Već posle 14 minuta vodio je sa 2:0 pogocima Zabranjija i Besledina. U nastavku istakao se ukrajinski reprezentativac Viktor Cigankov koji je postigao dva gola, a poslednji je delo Popova u poslednjim trenucima susreta. Posle meča bilo je veliko slavlje domaćeg tima.

Kijevljani su u odličnoj formi u finišu sezone, vezali su šest pobeda, a četa Mirčea Lučeskog nije primila gol već tri utakmice u šampionatu Ukrajine. Podsetimo, Dinamo je veći deo posla oko titule rešio prošle nedelje kada je u derbiju Ukrajine pobedio Šahtjor u Kijevu sa 1:0 golom Urugvajca Karlosa de Pene.

???? CHAMPIONS ????#CHAMP16NS pic.twitter.com/R74tgcnHei

Dinamo je ove sezone samo jednom poražen, ima čak 18 pobeda na 23 utakmice, postigao je najviše golova (51), primio najmanje (14) i posle pet godina titula se vratila u trofejne vitrine ukrajinskog giganta. Bila je ovo 29. titule državnog prvaka za Dinamo, računajući i period bivšeg Sovjetskog saveza.

UKRAJINA 1 – 23. KOLO

Petak

Marijupolj – Ruk Ljvov 0:3 (0:0)

Subota

Dnjipo – Minaj 3:0 (3:0)

Kolos – Vorskla 3:0 (0:0)

Ljvov – Desna 1:0 (1:0)

Nedelja

Zorja – Olimpiks Donjeck 2:1 (1:0)

Dinamo Kijev – Inhulets 5:0 (2:0)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.