Prestanite da podstičete rat

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 22:41

"Prestanite da podstičete rat"

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je danas, tokom posete Kini, da SAD treba da prestanu da "podstiču" rat u Ukrajini.

"Sjedinjene Države treba da prestanu da podstiču rat i počnu da govore o miru. Evropska unija treba da počne da priča o miru kako bismo mogli da ubedimo Putina i Zelenskog da je mir u interesu svih i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rat interesantan, za sada, samo njima dvojici“, rekao je Lula novinarima u Pekingu.

Lula je rekao da je sa kineskim liderom Si Đinpingom razgovarao o formiranju grupe istomišljenika o Ukrajini, odnosno zemalja koje su spremne da pronađu način da sklope mir. Kako prenosi Si-En-En, Lula je u petak razgovarao u Pekingu sa kineskim predsednikom, u pokušaju "resetovanja" kinesko-brazilskih odnosa, koji su bili napeti pod bivšim liderom Žairom Bolsonarom.

Dok je ruska invazija na Ukrajinu dominirala mnogim diplomatskim razgovorima u Evropi i Vašingtonu, prema pisanju američke TV mreže, Lulin put u Kinu je uglavnom fokusiran na trgovinu i kineske investicije koje mogu pomoći brazilskoj ekonomiji da se vrati na pravi put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lula: SAD treba da prestanu da podstiču rat u Ukrajini!

Izvor: 24sedam.rs, 15.Apr.2023

Lula je rekao da je sa kineskim liderom Si Đinpingom razgovarao o formiranju grupe istomišljenika o Ukrajini, odnosno zemalja koje su spremne da pronađu način da sklope mir

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.