Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je zakon o vojnoj pomoći Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 20.Apr.2024, 23:10

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je zakon o vojnoj pomoći Ukrajini

Predlozi zakona o vojnoj pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, o oduzimanju zamrznutih ruskih suverenih sredstava kako bi ih dali Kijevu i o dodatnim sankcijama protiv Kine prošli su Predstavnički dom američkog Kongresa.
Završnom glasanju u subotu - pošto poslanici retko sazivaju sastanke vikendom - prethodila je kratka rasprava o ovim zakonima, koji su, zapravo, sastavljeni u jedan paket. Predsednik Predstavničkog doma, republikanac Majk Džonson izneo je predlog da se ovaj oblik dodatnog finansiranja vojnih potreba Ukrajine, Izraela i Tajvana ozvaniči iz federalnog budžeta SAD. On je 17. aprila predstavio račune iz paketa koji su pokazivali da će pomoć Kijevu biti u vidu kredita. Američki predsednik Džo Bajden, demokrata, koji se u početku protivio da zahtev njegove administracije za vojnu pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bude u tri zakona, kasnije je podržao Džonsonovu inicijativu. U narednom potezu, predlog zakona će biti predat Senatu, gde većinu mesta, za razliku od Predstavničkog doma, imaju demokrate. Demokrate u gornjem domu Kongresa već su nagovestile svoju spremnost da obezbede brzo odobrenje paketa. Tada će ga Bajden potpisati kao zakon. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Predstavnički dom odbacio revidiranu verziju zakona o granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 01:23

Predstavnički dom američkog Kongresa je odbacio revidiranu verziju zakona o granici koji je podneo na glasanje predsedavajući Majk Džonson (republikanac iz Los Anđelesa) kao svojevrstan ustupak konzervativnim republikancima nezadovoljnim predlogom zakona o vojnoj pomoći Ukrajini i Izraelu, preneli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.