SAD: Predstavnički dom odbacio revidiranu verziju zakona o granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 01:23

SAD: Predstavnički dom odbacio revidiranu verziju zakona o granici

Predstavnički dom američkog Kongresa je odbacio revidiranu verziju zakona o granici koji je podneo na glasanje predsedavajući Majk Džonson (republikanac iz Los Anđelesa) kao svojevrstan ustupak konzervativnim republikancima nezadovoljnim predlogom zakona o vojnoj pomoći Ukrajini i Izraelu, preneli su danas američki mediji.

Zastupnici su glasali 215 prema 199 za zakon o bezbednosti granica, što je ispod praga dvotrecinske vecine koja je potrebna za usvajanje nekog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonskog akta, prenosi list Vašington Egzaminer navodeći da je samo pet zastupnika iz redova Demokratske stranke glasalo sa svim republikancima za predlog zakona o granici.

Džonson je predstavio najnoviji zakon o granici navodeći da taj predlog uključuje nekoliko mera za ograničavanje broja imigranata kojima je dozvoljeno da uđu u zemlju i zatraže azil, ali istovremeno nastoji i da oživi neke segmente imigracione politike iz Trampove ere koje su ukinute pod predsednikom Džozefom Bajdenom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.