Predsjednik Kine će poslati svoje predstavnike u Ukrajinu i razgovarati o krizi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2023, 14:38

Predsjednik Kine će poslati svoje predstavnike u Ukrajinu i razgovarati o krizi

Kina će poslati specijalne predstavnike u Ukrajinu i razgovarati sa svim stranama o rješavanju tamošnje krize, rekao je predsjednik Xi Jinping svom ukrajinskom kolegi u srijedu, prenose kineski državni mediji. Xi je to rekao tokom telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javila je državna televizija CCTV. Kina će se fokusirati na promicanje mirovnih pregovora i uložiti napore za prekid vatre što je prije moguće, rekao je Xi Zelenskom, navodi se u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ŠTA JE SI PORUČIO ZELENSKOM Kina šalje specijalne predstavnike u Ukrajinu: "Nećemo da sipamo ulje na vatru"

Izvor: Blic, 26.Apr.2023

Kineski predsednik Si Đinping razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, kojem je preneo da će Kina poslati predstavnike u Ukrajinu i sa svim stranama razgovarati o rešavanju krize u toj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.